Dömötör víztakarékos
WC öblítőtartályok

Tekintse meg termékeinket
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00302

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00302

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00302

A kedvezményezett neve:
Dömötör Ipari és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe:
Raktárkapacitást és a géppark gyártó kapacitását célzó beruházás a Dömötör Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 24 633 114 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 30%
A visszatérítendő támogatás mértéke: 49 266 228 Ft
A visszatérítendő támogatás mértéke (%-ban): 60%

A projekt tartalmának bemutatása

Dömötör Kft. családi vállalkozásként 1991 - ben alakult. A Kft. termékstruktúráját a víztakarékos WC-öblítőtartályok gyártása képezi.

A Kft. alapító tagjai által kifejlesztett és szabadalmaztatott víztakarékos öblítőtartályok létrehozását az 1980 - as évek kezdetén jelentős mértékben megnövekvő közüzemi díj áremelkedések generálták.

A Dömötör Kft. 2014 évben a már piacon lévő DÖMÖTÖR, LUX és ECHO–M típusú gyártmányain után kifejlesztette ECHO – KM típusú víztakarékos öblítőtartályt. Az öblítőtartály gyártástechnológiájának helyigénye a gyártott típusok számának növekedésével lényegesen nagyobb tárolási helyet igényel. Részben a KM gyártása illetve a négy típus szeparáltan elhelyezendő előgyártott alkatrész mennyiségének elhelyezése a meglévő raktárkapacitás szűkössége miatt napjainkban már zavarja és akadályozza az optimalizált gyártástechnológia végzését.

A projekt három beruházási elemből áll. Egy új csarnok építéséből, egy meglévő épület rekonstrukciós átalakításából, és egy fröccsöntő gép beszerzéséből.

A megnövekedett tárolási terület konkrét felmérésének alapján vállalkozásunk döntött, hogy egy 300 m2 nagyságú raktár létesítésére van szükség. Az új raktár a meglévő raktárépület mellett épül. Tartószerkezete monolit pillérekkel és koszorúkkal merevített téglafal, acél tetőszerkezettel, teljes hosszban daruzott felülettel és 20 cm vastagságú csiszolt betonburkolattal készül.

Az új korszerű raktárhelyiségben képesek leszünk nagyobb méretű tehergépjárművek fogadására, pakolására, ami jelenleg nem megoldott és esetleges hiánya kockáztatná távoli piacaink megtartását / új termékeink piaci bevezetését.

A pályázatban szerepeltetett 1 db KM 65-180 CX ClassiX típusú új fröccsöntő gép beszerzésének két alapvető szempontja volt: egyrészt a jelenlegieknél jelentősen energiatakarékosabb típus, másrészt a KM 65-180–as műanyag fröccsöntő gép egyedi kiegészítő hidraulikus és pneumatikus vezérelhető szeleprendszereinél fogva forma mag kihúzó funkciót is lehetővé tesz. Ez a felszereltség számunkra újdonságot jelentő technológiát vezet be a cégnél: üreges testek legyártását teszi lehetővé. Erre a technológiára azért van szükség, mert a Dömötör Kft. jelen időszakban az ECHO - KM öblítőtartály piacra vezetését követően egy új típus, a fal mögötti öblítőtartály konstrukciós kifejlesztésén dolgozik. Ennél a tartálytípusnál szükségszerűen jelentkező üreges testek, csőszakaszok gyártása csak ezzel a géptípussal biztosítható (meglévő egyéb gépeink erre alkalmatlanok). A KM 65-180 CX fröccsöntő gép vásárlásával, üzembe állításával nincs szükség külső beszállító bevonására, ezáltal jelentős volumenű bérmunka megtakarításáról van lehetőség.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2018. október 1.

Weboldalunk sütiket használ. Az oldal böngészésével Ön automatikusan hozzájárul ehhez (a sütikről bővebben itt olvashat)
Rendben